Sailing Club Suriname: over ons


  De Sailing Club Suriname (SCS) is officieel opgericht op 17 februari 2013 maar bestaat eigenlijk al ruim 40 jaar; kijk maar eens naar de foto's hiernaast.

Sinds die tijd zijn er wat dingen veranderd maar de Sailing Club Suriname is zoals de naam al aangeeft nog steeds een echte zeilclub. De kinderen van toen zijn de leden van nu en samen vormen ze een kleine en hechte groep gepassioneerde zeilers. De leden ondernemen gezamenlijke uitstapjes, helpen elkaar met van alles en nog wat en de faciliteiten zijn het resultaat van de gezamenlijke inspanning van alle leden. Door zo veel mogelijk zelf te doen, blijft de zeilsport betaalbaar en de onderlinge samenwerking draagt bij tot nog meer saamhorigheid.

Enkele keren per jaar organiseert de evenementencommissie een clubtocht. Dat kan een weekendtrip zijn naar bijvoorbeeld Commewijne of Braamspunt, maar ook staan meerdaagse tochten naar bijvoorbeeld de Essequibo (Guyana), St.Laurent en Duivelseiland (Frans-Guyana) op het programma.

De SCS heeft de bevordering van de zeilsport als educatief middel hoog in haar vaandel staan. Het is o.a. de bedoeling van de vereniging om een jeugdprogramma op te zetten, waardoor de jeugd gelegenheid krijgt deel te nemen aan deze veilige vorm van watersport. Bovendien is de zeilsport milieuvriendelijk en opbouwend want hij versterkt teamgeest en doorzettingsvermogen.

Is uw belangstelling gewekt? Wilt u zelf leren zeilen en/of uw kinderen de kans bieden? Neem contact met ons op via e-mail: info@sailingclubsuriname.org
  Waterkant Paramaribo 1975
Waterkant 1975
Waterkant Paramaribo 1975
 


 Sailing Club Suriname: nationale vlag 
2013 Sailing Club Suriname  |  Mission statement  |  Havenreglement  |  Sailing Club Suriname op facebook   Sailing Club Suriname op YouTube  |